Cursets DE PREPARACIÓ PER AL MATRIMONI

Salutació

Benvolguts nuvis, ens veniu a dir que us voleu casar i això ens omple de goig. La comunitat cristiana celebra que el vostre amor arrela en l’amor de Jesucrist. Per això us oferim aquest programa de cursets per a preparar bé el Sagrament del Matrimoni i donar-vos un cop de mà en els necessaris preparatius. 

El matrimoni és per naturalesa una autoentrega total i definitiva entre un home i una dona, mútuament, per dur a terme una comunitat de vida i amor conjugal. 

En el matrimoni catòlic, alhora, els esposos demanen a Crist que els acompanyi sempre en aquest compromís; així cada u fonamenta en Déu la seva relació amb la parella, exalçant els moments de joia i trobant un recolzament segur en les dificultats. 

Que cal fer per casar-se?

·     En primer lloc, uns quants mesos abans de la celebració (sis mesos), cal posar-se en contacte amb la parròquia dels nuvis per preparar l’expedient matrimonial (per a les parròquies de Reus podeu consultar l’horari de despatx (veure parròquies de Reus i horaris de despatx).

·    Si teniu intenció de casar-vos fora de la vostra parròquia (santuari, ermita, monestir…) parleu amb els responsables d’aquets llocs per fixar el dia i l’hora, i per quedar d’acord amb les condicions i els costums del lloc que puguin afectar el vostre casament.

·    Heu de reservar amb temps suficient el curset de preparació; recordeu que els cursets tenen places limitades.

·    En el mes anterior a la celebració cal preparar aquesta conjuntament amb el mossèn que presidirà el vostre casament.

Què fem en els cursets de preparació per al matrimoni?

Els cursets són unes sessions de diàleg sobre la vida matrimonial i familiar, i la vivència de la fe.

Per això, en el lloc i dates que escollireu, juntament amb altres parelles que com vosaltres volen casar-se properament, podreu compartir, en franc i obert diàleg, els plantejaments que es fa cadascú, comptant amb el matrimoni d’acompanyament als nuvis, sobre la vida en parella i el que comporta celebrar el Sagrament del Matrimoni.

Remarquem la importància del diàleg que ens ajudarà a reflexionar sobre els temes que es proposen en el curset: La parella. Afectivitat, amor, sexualitat. Els fills. El missatge de Jesús. El sagrament del matrimoni i la celebració.

Els cursets organitzats per aquest Arxipretat de Reus segueixen els criteris del moviment CPM.

Calendari i horari dels cursets. 2017

 

 

De dilluns a divendres

De 2/4 de 9 a 10 del vespre

Dissabtes

De 10 a 2 del matí

curset

mes

dies

dies

 

 

 

 

1

febrer

13,14,15,16,17 

 

2

febrer

 

11,18 

3

març

13,14,15,16,17  

 

4

abril

 

22,29

5

abril

 

13 i 20

6

maig

15,16,17,18,19 

 

7

juny

12,13,14,15,16

 

8

octubre

16,17,18,19,20 

 
 
 
 

Lloc

El cursets es realitzaran a la Parròquia de Sant Joan

c/ Josep Sardà i Cailà, núm 4 - 43201 – REUS

Inscripcions

1.    Escolliu el curset que us vagi millor pel vostre calendari i horari (recomanem reservar-lo amb temps suficient ja que les places són limitades).

2.     Ompliu el formulari (El trobareu a continuació)

3.      Rebreu per correu la confirmació de la vostra inscripció i altres informacions.

Informacions diverses

1.     En el curset rebreu dos llibrets per preparar la celebració, disponibles en català i castellà.

2.     Pels llibrets i altres despeses es fixa la col·laboració econòmica de 12 euros.

3.     Per a més informació podeu adreçar-se a la vostra parròquia, al tlf 659 489 376 (Mn. Josep Moreno) o al mail: pastoralfamiliar.reus@arqtgna.cat