FESTIVITAT DE SANT PERE APÒSTOL, PATRÓ DE REUS

2015-07-07 14:51

Els dies 28 i 29 de juny són, en l'agenda de tot reusenc, dies assenyalats. Celebrem la Festa Major de la nostra ciutat en honor a Sant Pere, el nostre patró. 

El dia 28 a un quart de nou del vespre a la Prioral van tenir lloc la Pregària de Completes, es va obrir l'urna on es guarda el bust-reliquiari de Sant Pere i es van cantar els goigs i l'himne a Sant Pere. Mn. Jordi Sánchez Pellicer, va ser l'encarregat de treure el bust-reliquiari.

El dia 29, Festivitat de Sant Pere i Sant Pau, a les 18:30h va tenir lloc la Solemne Eucaristia, presidida pel Sr. Prior, Mn. Creu Sáiz Ruiz i concelebrada pels preveres de la ciutat. 

Després de la Celebració de la missa va començar la Processó. A la plaça Mercadal, quan el bust-reliquiari de Sant Pere es va situar sota l'Ajuntament es va encendre la darrera tronada de la Festa Major. Després es va continuar la processó fins a la Prioral on, el bust-reliquiari va ser tornat a desar dins l'urna que presideix l'altar, fins l'any vinent!

 
FOTOGRAFIES
 
 

FOTOGRAFIES DE REUSDIGITAL :https://reusdigital.cat/noticies/reus/els-actes-mes-tradicionals-acomiaden-la-festa-major-de-sant-pere