Pregària per la Unitat dels Cristians

2014-01-25 13:42

Amb el lema ¿És que el Crist està dividit?, la Taula Ecumènica de Reus, que aplega els representants de totes les confessions cristianes presents a la ciutat, va fer la convocatòria de la pregària per la Unitat dels Cristians a Reus. El dia 24 de gener i a les vuit del vespre, es van reunir a la Prioral de sant Pere, les comunitats anglicana, catòlica, protestant i ortodoxa.

Amb el cant interconfessional «La terra lloï el Senyor» començava la processó d’entrada amb el llibre de la Paraula de Déu i la presència dels pastors corresponents. Amb la invocació a la Santíssima Trinitat s’iniciava la pregària que al llarg de la setmana per la unitat arriba al zenit amb la presència de tots els cristians units amb el cant, l’oració, el silenci i l’escolta atenta de la Sagrada Escriptura.

Els pastors presents a l’acte, Mn. Creu Sáiz, prior-arxiprest de l’Església Catòlica a Reus; P. Rafael Alarcón, prevere de l’Església Anglicana; Sr. Narcís de Batlle, pastor de l’Església Metodista-presbiteriana Evangèlica de Catalunya; Sra. Dolors Tauenga, pastora de l’Església Baptista Eben-ezer; Sr. Vicenç Forner, pastor de l’Església Evangèlica de l’Arca, i Mn. Rafel Serra, delegat d’Ecumenisme de l’Arquebisbat de Tarragona van exhortar a l’assemblea sobre la lectura de la Primera Carta de sant Pau als cristians de Corint, que va donar peu al lema d’enguany. Després d’una estona de silenci per a la meditació, la celebració va continuar amb la pregària universal, tot culminant l’acte amb tres moments importants: el rés de la pregària del Pare Nostre, la pregària de pau, l’òscul de pau entre els presents i la col·laboració caritativa. La trobada es va cloure amb la benedicció per part dels pastors i el cant tradicional d’aquest acte «Pare feu-los u».